Nieuwsbrief December

 

Doet u ook mee?

Op zondag 8 juli kunt u via onze praktijk meelopen met de Klaverbladwandeling in Uffelte. Deelname is gratis!

Aanmelden of informatie opvragen kan via ons secretariaat op 0521 – 342083 of per e-mail: info@praktijkfysio.nl

Elke maandag van 17:30 – 18:30 uur is er een gratis inloopspreekuur bij Praktijk Fysio Fit & Fun Plaza te Wolvega.

Aanmelden kan via ons secretariaat op 0521 – 342083 of per e-mail: info@praktijkfysio.nl

Praktijk Fysiotherapie

Praktijk Fysiotherapie is er om u te behandelen, te adviseren, te begeleiden en u een luisterend oor te bieden. In onze praktijken, bestaande uit de locaties Havelte, Uffelte, Appelscha, Wolvega en Praktijk Kinderfysio Zuidveen, staan onze klanten centraal en telt (langdurig) resultaat. Op deze website kunt u meer informatie vinden over onze locaties en de diensten die we aanbieden.

<span> , Praktijkeigenaar</span>
"Ik wil jullie van harte welkom heten op één van onze locaties. Elk van onze specialisten zal zich 100% inzetten om uw klachten te verminderen en te verhelpen. Klik op de link om over al onze specialisaties te weten."
- Martijn Mattijssen , Praktijkeigenaar

Specialiteiten

Specialicaties algemene fysiotherapieOnze fysiotherapeuten zijn ervaren en deskundige specialisten die u (preventief) kunnen helpen met uw lichamelijke klachten. Het doel is om klachten bij bewegen te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren. Op alle locaties van Praktijk Fysio kunt u terecht voor algemene fysiotherapie. Lees meer over algemene fysiotherapie. Verder op de pagina kunt u zich direct aanmelden voor een afspraak door het afsprakenformulier in te vullen. Wilt u liever bellen of e-mailen, ga dan naar onze contactpagina voor meer informatie.
Onze kinder(bekken)fysiotherapeut is een ervaren deskundige als het gaat om het bewegingsapparaat van kinderen. Klachten als “niet goed zindelijk worden”, “terugkerende blaasontsteking”, “niet goed kunnen kruipen” en “veelvuldig vallen” zijn slechts een aantal voorbeelden van klachten die u bij uw kind kunt voorkomen door middel van kinder(bekken)fysiotherapie. Kinderfysiotherapie is natuurlijk ook geschikt voor kinderen met lichamelijke klachten na het vallen, door het sporten of andere ongelukken. Lees meer over kinderfysiotherapie en kinderbekkenfysiotherapie.

Wilt u graag onder begeleiding van een fysiotherapeut werken aan uw conditie? Dan kunt u bij ons terecht voor Fysio Fit. Tijdens Fysio Fit traint u met cardio-apparatuur  en eventuele krachttoestellen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van oefenmaterialen om o.a. de coördinatie en stabiliteit te trainen. Bent u nieuwsgierig geworden? Doet u gerust mee met een proefles, deze les is geheel gratis en vrijblijvend.                                                                                                                                                 

 

Veel gestelde vragen

Moet ik een verwijzing hebben van de huisarts?
Wat zijn de kosten als ik niet verzekerd ben?
Hebben jullie een wachtlijst?
Kan ik bij jullie terecht voor hulpmiddelen?

 

Praktijk Fysio heeft verschillende disciplines in huis

Bekijk al onze specialisaties en bekijk waar deze worden aangeboden

Tips van ons team

 

 Voel je ergens pijn? Ga er dan voorzichtig mee om en overbelast deze niet. Fysiotherapie is niet altijd nodig als u voorzichtig bent met uw lichaam. “Wij krijgen vaak patiënten die al maanden last hebben van hun knie en ondanks die klachten toch dingen doen waarmee ze deze knie overbelasten. Denk hierbij aan sporten, in de tuin werken of zware dingen tillen.”

Wacht niet te lang voordat u bij een specialist langs gaat als uw klachten niet overgaan en/of ook niet verminderen. Onze specialisten zijn ervaren in het ontdekken van problematiek en oorzaken bij lichamelijk klachten.

Deze tip komt van: Robert Vukmanic

Juist voor ouderen is het erg belangrijk om te blijven bewegen, zodat spieren niet stijf worden.  Bewegen heeft invloed op uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Als u beweegt, verbrandt u voedingsstoffen en bouwt u weefsels op zoals botten en spieren.

Overige redenen waarom bewegen goed is voor uw lichaam: Uw lichaamsgewicht blijft op peil, de stofwisseling en stoelgang verbeteren, de longen nemen meer zuurstof op, de gewrichten blijven lenig en uw weerstand verbetert. Wie dagelijks minstens een half uur beweegt, voelt zich prettiger. Dit hoeft niet achter elkaar te zijn, bijvoorbeeld 3 keer 10 minuten is ook prima.

Deze tip komt van : Hidde van Nuil

Wanneer u voor het herstel van uw klacht een oefenschema krijgt van uw therapeut, is het van belang dat u deze zoveel mogelijk volgt. Het schema is afgestemd op de doelen die de therapeut samen met u heeft besproken. Wanneer u te weinig of teveel oefent, kan dit nadelig werken voor het herstel. Mocht u tijdens het oefenen thuis er niet goed uitkomen met uw schema, trek dan op tijd aan de bel om uw vragen te bespreken.

Deze tip komt van: Rita Pos

Heeft uw kind een voorkeurshouding? U kunt er wat aan doen!

Wanneer een baby meer dan drie kwart van de tijd tijdens spel, verzorging of slapen met het hoofd naar één kant gedraaid ligt, is er sprake van een voorkeurshouding. Een voorkeurshouding kan de ontwikkeling van een baby nadelig beïnvloeden. Omdat de schedel tijdens de eerste levensmaanden van nature zacht is, kan er door de eenzijdige positie van het hoofd een afplatting van de schedel ontstaan.

Om een voorkeurshouding te voorkomen of te doorbreken is het van belang dat uw kind in afwisselende houdingen speelt en slaapt. Ter preventie geven we u een aantal adviezen:

  • Voeden: Geeft u flesvoeding, dan kunt u uw baby afwisselend op de linker- of de rechterarm voeden.
  • Verzorgen: Verschoon uw baby op een aankleedkussen dat u in de lengte voor u legt. Tijdens het verzorgen kunt u uw baby afwisselend op de zij laten rollen.
  • Slapen: Leg uw baby op de rug te slapen en draai tijdens ieder slaapmoment het hoofd afwisselend naar links of rechts.
  • Dragen: Draag uw baby in diverse houdingen.
  • Spelen: Leg uw baby meerdere keren per dag op de buik te spelen.

Heeft u nog vragen, of houdt uw kind een voorkeurshouding, neem dan contact op met de kinderfysiotherapeut van Praktijk Fysiotherapie.

Deze tip komt van: Vanessa van Dieren

Maak een afspraak

Onze blog

Onze partners

Fit-en-fun-plazaHTC Racket-en-Health LLCLLC

 

Author Info

Praktijk Fysio

Praktijk Fysiotherapie is al jaren gespecialiseerd in het behandelen van fysiotherapeutische klachten. Met 5 vestigingen in Havelte, Wolvega, Steenwijk, Uffelte en Appelscha biedt Praktijk Fysiotherapie verschillende specialismen die het hele fysiotherapeutische spectrum dekken.