Etalagebenen? Lopen!

Claudicatio Intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, is een veel voorkomende vaataandoening, veroorzaakt door slagaderverkalking. Door een vernauwing van de bloedvaten treden klachten als een stekende en/of krampende pijn, vermoeidheid of een zwaar gevoel in de benen op. Daardoor zijn activiteiten thuis, op het werk en in het sociale leven soms lastig te volbrengen. Maar het is belangrijk dat u toch blijft bewegen! U kunt bij ons terecht bij fysiotherapeut Martijn Mattijssen, hij is lid van het landelijk netwerk ClaudicatioNet.

ClaudicatioNet heeft een landelijk dekkend netwerk gerealiseerd waarin gesuperviseerde looptherapie voor patiënten met perifeer arterieel vaatlijden wordt aangeboden door gespecialiseerde oefen- en fysiotherapeuten. Deelnemen aan ClaudicatioNet betekent voldoen aan kwaliteitseisen om transparante en hoogwaardige patiëntenzorg te garanderen.

Claudicatio / Etalagebenen

Oefen- en fysiotherapeuten die lid zijn van ClaudicatioNet worden daarom extra bijgeschoold tot claudicatiotherapeut. Elke claudicatiotherapeut beschikt over een portfolio, dat publiekelijk zichtbaar is voor alle patiënten, verwijzers en andere therapeuten.

Vanaf 1 januari 2017 worden 37 behandelingen vergoed vanuit het basispakket mits u een verwijsbrief heeft van uw behandelende arts. 

Specialist

Please specify image url

Martijn Mattijssen

Hebt u klachten? Wees er dan op tijd bij en neem contact met ons op. Vul het onderstaande contactformulier in dan nemen wij snel contact met u op.