Echografie is een onderzoekstechniek die gebruikt kan worden om spieren, pezen en gewrichten goed in kaart te krijgen en dan met name schade aan deze weefsels.

Bij de toepassing van echografie wordt gebruik gemaakt van hoog frequente geluidsgolven. De golven worden uitgezonden door een zender(transducer genaamd) die geplaatst wordt op de huid en waarbij een gel wordt opgedaan. Deze transducer is tegelijk ook de ontvanger van de golven die teruggekaatst worden door het lichaamsweefsel. De verschillende weefsels in het lichaam absorberen en weerkaatsen de geluidsgolven. Ze doen dat allemaal in verschillende mate. De transducer is verbonden met een computer. Deze vertaalt de geluidsgolven naar elektrische signalen die op het scherm verschijnen als grijswaarden. Op deze manier verschijnt op het scherm een echo afbeelding van de weefsels. Het onderzoek is pijnvrij.

De fysiotherapeut zal de resultaten van de echobeelden met u bespreken en een vervolgtraject opstellen.

Specialisten

Please specify image url

Martijn Mattijssen

Please specify image url

Hidde van Nuil

Hebt u klachten? Wees er dan op tijd bij en neem contact met ons op. Vul het onderstaande contactformulier in dan nemen wij snel contact met u op.Specialisten: Martijn Mattijssen en Hidde van Nuil