Geriatrische fysiotherapie

Geriatrische fysiotherapie is fysiotherapie voor senioren en ouderen. De fysiotherapeut houdt zich bezig met de ouder wordende mens. De beperkingen en aandoeningen van het bewegingsapparaat die zich specifiek bij ouderen manifesteren vormen het aangrijpingspunt. Voorbeelden hiervan zijn o.a. artrose, reuma, osteoporose, maar ook beperkingen ten gevolge van Parkinson of een CVA. Bij ouderen komen ook frequent combinaties van de verschillende aandoeningen voor en is er vaak sprake van medicijngebruik.

De behandeling

De therapeute werkt vanuit zijn specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het verminderen van klachten bij hun dagelijks bewegen en op het voorkomen van achteruitgang. Tot dit werk behoort ook valpreventie, hulp en advies bij hulpmiddelen, adviseren in het algemeen en eventueel aanpassen leefomgeving.

 

Specialist

Please specify image url

Rita Pos

 

Hebt u klachten? Wees er dan op tijd bij en neem contact met ons op. Vul het onderstaande contactformulier in dan nemen wij snel contact met u op.