Manuele therapie

Specialisaties Manuele behandelingManuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en bewegingen te verbeteren. Het is een specifieke methode van onderzoeken en behandelingen die bijzonder geschikt zijn bij pijn en bewegingsklachten die voortkomen uit de wervelkolom.

De behandeling

De behandeling heeft tot doel de functie van de gewrichten, de houding en de beweging te verbeteren. Dit gaat door middel van specifieke bewegingen in de gewrichten. De therapeut probeert vastzittende bewegingen te herstellen of een teveel aan bewegingen te stabiliseren middels training. Soms vult de therapeut de behandeling aan met manipulaties. Dit wordt in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd. De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij kan een knappend geluid ontstaan wat over het algemeen niet pijnlijk is.

Specialist

Please specify image url

Martijn Mattijssen

 

 

Please specify image url

Robert Vukmanic

 

Hebt u klachten? Wees er dan op tijd bij en neem contact met ons op. Vul het onderstaande contactformulier in dan nemen wij snel contact met u op.