Oefentherapie

In tegenstelling tot vroegere tijden is rust niet langer de enige manier om te herstellen van een blessure of operatie. Uit onderzoek is gebleken dat doelgerichte en juist gedoseerde oefentherapie bijdraagt aan een sneller herstel en het lichaam beter in balans kan brengen.

Afhankelijk van de klacht en oorzaak van de klacht, is oefentherapie een middel dat kan worden ingezet. U wordt dan begeleid door een (oefen)therapeut die kennis heeft van vele takken van sport en natuurlijk van het menselijk lichaam.

In veel gevallen leidt een blessure tot een disbalans in het lichaam waarbij andere klachten kunnen ontstaan. Binnen de oefentherapie proberen we deze disbalans op te heffen en de natuurlijke balans van het lichaam te herstellen.

Veiligheid en trainen binnen de lichamelijke mogelijkheden van de patiënt staan uiteraard altijd voorop.

Sportgerichte oefentherapie

Naast oefentherapie voor de reguliere patiënt, behandelen we ook (top)sporters met blessures waarbij oefentherapie een bijna vanzelfsprekend middel is.

Er wordt,  afhankelijk van de blessure, een programma opgezet waarbij de sporter binnen de grenzen van zijn/haar mogelijkheden naar het oude sportersniveau wordt begeleid.

Inmiddels zijn er goede samenwerkingsverbanden met VV Havelte en de Tennisvereniging Havelte.

 

Specialisten

U kunt bij alle therapeuten terecht voor oefentherapie.

 

Hebt u klachten? Wees er dan op tijd bij en neem contact met ons op. Vul het onderstaande contactformulier in dan nemen wij snel contact met u op.