ZwangerFit®

ZwangerFit® is een actieve en eigentijdse zwangerschapscursus met een preventief karakter voor zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw. In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding zijn de laatste inzichten over zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn en de kennis over het functioneren van de bekkenbodemspieren gebundeld. Het is wetenschappelijk bewezen dat verantwoord sporten tijdens een gezonde zwangerschap niet gevaarlijk is en een gunstige invloed heeft op het verloop van de zwangerschap en de bevalling.

Cursusinformatie:

ZwangerFit® bestaat uit 10 lessen: 8 actieve lessen, 1 partnerles en na de bevalling wordt er afgesloten met een babybijeenkomst en vindt er een kennismaking plaats met babymassage.

Actieve trainingen:

U traint in groepsverband, waarbij binnen de trainingsgroep differentiatie mogelijk is op basis van persoonlijke belastbaarheid. Er wordt getraind op fitheid en spierversterkingen, met aandacht voor de stabiliserende spieren rondom bekken en lage rug, bekkenbodemtraining en ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Tevens wordt er ook een stukje theorie gegeven.

Deelname aan ZwangerFit® is mogelijk vanaf 16 weken zwangerschap.
Na de bevalling kunnen de trainingen worden opgepakt vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling en kan er doorgetraind worden tot 9 maanden na de bevalling. Gedurende deze trainingen wordt gewerkt aan herstel van uw algemene conditie, waarbij er speciale aandacht is voor het herstel van de bekkenbodemfunctie en de buikspieren. Deze trainingen vormen de ideale brug tussen de bevalling en het oppakken van dagelijkse bezigheden en reguliere sportactiviteiten.

Bij de actieve trainingen wordt er gebruikt gemaakt van fitnessapparatuur, kleine oefenmaterialen en muziek.

Deskundige begeleiding:

ZwangerFit® wordt gegeven door kinder(bekken)fysiotherapeut Vanessa van Dieren. Zij is tevens speciaal opgeleid tot ZwangerFit® trainer/coach. ZwangerFit® is een beschermde titel en alleen voorbehouden aan fysiotherapeuten die de geregistreerde YVLO-ZwangerFit® opleiding hebben gevolgd.
Voorafgaande aan deelname wordt er, zowel vóór als na de bevalling, schriftelijk een gerichte intake afgenomen in verband met de herkenning van risicofactoren.

Kosten:

De kosten bedragen per cursus € 97,50. Bent u aanvullend verzekerd dan wordt, afhankelijk van uw polisvoorwaarden, ZwangerFit® (gedeeltelijk) vergoed. U ontvangt van ons een factuur welke u zelfstandig dient in te dienen bij uw zorgverzekeraar.

Plaats en tijd:

De cursus wordt gehouden op onze locatie in Havelte, Bospad 2 in gezondheidscentrum Havelte. De eerstvolgende cursus zal starten op 14 september 2019.

Aanmelden kan via ons secretariaat op 0521 – 342083 of info@praktijkfysio.nl

Specialisatie

Lijkt het u ook leuk om te leren uw baby te masseren? Babymassage activeert de zintuigen van zowel u als uw baby. Door uw baby regelmatig te masseren geeft u de baby een gevoel van geborgenheid, veiligheid en zelfvertrouwen. Baby’s worden rustiger en slapen makkelijker. Daarnaast kan babymassage bijdragen aan het beter begrijpen van de lichaamstaal van uw baby, de spijsvertering (verminderen van darmkrampjes), het komen tot een betere hechting en stimuleert het de motorische, zintuigelijke en emotionele ontwikkeling.

Heeft u interesse in babymassage, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de praktijk.