Ben je zwanger of pas bevallen en wil jij:

  • Verantwoord blijven bewegen en je conditie op pijl houden tijdens je zwangerschap?
  • Na de bevalling werken aan herstel?
  • In een gezellige sfeer veilig willen trainen?
  • Goed voorbereid je bevalling in?
  • Het vinden van lichamelijke balans na je zwangerschap?

Dan is ZwangerFit® iets voor jou!

IcareLVlogo_RGB.jpgZwangerFit®

ZwangerFit® is een actieve en eigentijdse zwangerschapscursus met een preventief karakter voor zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw. In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding zijn de laatste inzichten over  zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn en de kennis over het functioneren van de bekkenbodemspieren gebundeld. Het is wetenschappelijk bewezen dat verantwoord sporten tijdens een gezonde zwangerschap niet gevaarlijk is en een gunstige invloed heeft op het verloop van de zwangerschap en de bevalling en bijdraagt aan een vlotter herstel na de zwangerschap.

Cursusinformatie:

ZwangerFit® bestaat uit actieve trainingen en coachingslessen.

ZwangerFit Actief:

Deelname aan ZwangerFit®  is mogelijk vanaf 16 weken zwangerschap. De actieve trainingen vinden wekelijks plaats gedurende 60 minuten. Deze groep draait cyclisch, wat betekent dat je op elk moment tijdens je zwangerschap of na je bevalling kunt instromen. Je traint in groepsverband, waarbij binnen de trainingsgroep differentiatie mogelijk is op basis van persoonlijke belastbaarheid. Er wordt getraind op fitheid en spierversterkingen, met aandacht voor de stabiliserende spieren rondom bekken en lage rug, bekkenbodemtraining en ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Na de bevalling kunnen de trainingen worden opgepakt vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling en kan er door getraind worden tot 9 maanden na de bevalling. Gedurende deze trainingen wordt gewerkt aan herstel van je algemene conditie, waarbij er speciale aandacht is voor het herstel van de bekkenbodemfunctie en de buikspieren. Deze trainingen vormen de ideale brug tussen de bevalling en het oppakken van dagelijkse bezigheden en reguliere sportactiviteiten.

Bij de actieve trainingen wordt er gebruikt gemaakt van fitnessapparatuur,  kleine oefenmaterialen en muziek.

Coachingslessen:

De coachingslessen (theorielessen) vormen een waardevolle aanvulling op de actieve lessen. Alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling komen aan bod. Er wordt uitleg gegeven over de functie en functiestoornissen van het bekken en 
de bekkenbodemspieren. Tevens wordt er aandacht besteed aan de houding en balans van het gehele bewegingsapparaat, een juiste toilethouding, diverse tiltechnieken en is er een korte uitleg over preventieadviezen na de bevalling voor jou en je baby. Deze theorie wordt tijdens de actieve lessen praktisch toegepast.

De coachingslessen  worden gegeven in vijf lessen van 60 minuten. Hierbij vinden vier coachingslessen plaats voor de bevalling, waarbij gedurende de derde les de partner van harte welkom is. Deze partnerles bedraagt 90 minuten. Na de bevalling wordt er afgesloten met een babybijeenkomst en vindt een kennismaking plaats met babymassage.

Deskundige begeleiding:

ZwangerFit® wordt gegeven door kinder(bekken)fysiotherapeute Vanessa van Dieren. Zij is tevens speciaal opgeleid tot ZwangerFit® trainer/coach.  ZwangerFit® is een beschermde titel en alleen voorbehouden aan fysiotherapeuten die de geregistreerde YVLO-ZwangerFit® opleiding hebben gevolgd.

Voorafgaande aan deelname wordt, zowel voor als na je bevalling, schriftelijk een gerichte intake afgenomen in verband met de herkenning van risicofactoren.

 Kosten:

Ben je aanvullend verzekerd dan wordt, afhankelijk van je polisvoorwaarden, ZwangerFit® (gedeeltelijk) vergoed. Je ontvangt van ons een factuur welke je zelfstandig kan indienen bij je verzekeringsmaatschappij.

Voor de actieve trainingen ZwangerFit® koop je bij ons een strippenkaart. De kosten voor een 5 strippenkaart zijn € 49,50 en € 97,50 voor een 10 strippenkaart. De kosten voor het coachingsblok zijn € 72,50.

Een proefles ZwangerFit® is gratis.

Plaats en tijd:

Actieve trainingen ZwangerFit®: zaterdagochtend 10.30-11.30 uur binnen fysiotherapie Woldmeenthe, Sluisweg 12 te Steenwijk. Je kan iedere zaterdag bij ons instromen.

Coachingslessen ZwangerFit®: start iedere 3 maanden (bij minimaal 4 deelnemers), zaterdagochtend 11.45- 12.45 uur, locatie in overleg.

 

Specialist

Please specify image url

Vanessa van Dieren

 

Hebt u klachten? Wees er dan op tijd bij en neem contact met ons op. Vul het onderstaande contactformulier in dan nemen wij snel contact met u op.