Claudicatio / Etalagebenen

Etalagebenen? Lopen!

Claudicatio Intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, is een veel voorkomende vaataandoening, veroorzaakt door slagaderverkalking. Door een vernauwing van de bloedvaten treden klachten als een stekende en/of krampende pijn, vermoeidheid of een zwaar gevoel in de benen op. Daardoor zijn activiteiten thuis, op het werk en in het sociale leven soms lastig te volbrengen. Maar het is belangrijk dat u toch blijft bewegen! U kunt bij ons terecht bij fysiotherapeut Martijn Mattijssen, hij is lid van het landelijk netwerk ClaudicatioNet.

ClaudicatioNet heeft een landelijk dekkend netwerk gerealiseerd waarin gesuperviseerde looptherapie voor patiënten met perifeer arterieel vaatlijden wordt aangeboden door gespecialiseerde oefen- en fysiotherapeuten. Deelnemen aan ClaudicatioNet betekent voldoen aan kwaliteitseisen om transparante en hoogwaardige patiëntenzorg te garanderen.

Oefen- en fysiotherapeuten die lid zijn van ClaudicatioNet worden daarom extra bijgeschoold tot claudicatiotherapeut. Elke claudicatiotherapeut beschikt over een portfolio, dat publiekelijk zichtbaar is voor alle patiënten, verwijzers en andere therapeuten.

Vanaf 1 januari 2017 worden 37 behandelingen vergoed vanuit het basispakket mits u een verwijsbrief heeft van uw behandelende arts. 

Specialist

Martijn Mattijssen en Tjitze Heida

Heeft u klachten?

Wees er dan op tijd bij en maak een afspraak.
 

AFSPRAAK MAKEN

Contact

Praktijk Fysiotherapie
Veldkamp 77
7971 BX Havelte

0521 34 20 83


(Gelieve te bellen tussen 08.00 - 12.00 uur)
Wat vliegt de tijd!!!

Wat vliegt de tijd!!!

Geplaatst op: 2022-01-24

1 Januari 2022 waren wij met de praktijk alweer een jaar onderweg op onze nieuwe locatie in de Veldkei. En wat zijn wij er blij mee. Alles lekker fris, schoon en ruim opgezet. Drie behandelkamers, een kantoor en e...

Lees meer Meer nieuws
  • Ik merkte gelijk dat de druk van spieren af ging. Ik heb een paar dagen later de wedstrijd kunnen uitspelen zonder problemen.

    Alberto, rugblessure
  • Dankzij de deskundigheid van deze specialisten kon de problematiek van mijn dochter worden ontdekt en behandeld.

    Karin, slaapproblemen
  • Binnen 2 dagen geholpen voor mijn lage rugklachten met goed resultaat. Een dag later ging het lopen al een stuk makkelijker.

    Manon, rugblessure

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.