Kinderbekkenfysiotherapie

Zindelijk worden gaat meestal vanzelf. De meeste kinderen worden zindelijk tussen hun tweede en vierde levensjaar. In principe wordt een kind  eerst zindelijk voor ontlasting en daarna voor het plassen. Soms lukt het niet zo goed en hebben kinderen ouder dan vijf jaar nog regelmatig een ‘ongelukje’. Dit kan grote impact hebben op het kind, maar ook op zijn omgeving.

Download hier de folder

Lees in de folder alles over kinderbekkenfysiotherapie. De intake en het onderzoek, hoe de behandeling verloopt, welke verwijzingen u nodig heeft en op welke vergoedingen u recht heeft. Open hier de folder Kinderbekkenfysiotherapie 2019.

Wat is kinderbekkenfysiotherapie

Kinderbekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de kinderfysiotherapie waarbij een kinderfysiotherapeut zich heeft gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met plas- en/of ontlastingsproblemen. De kinderbekkenfysiotherapeut is opgeleid om het kind op speelse wijze te leren voelen waar de bekkenbodemspieren zich bevinden en hoe het kind daarover controle kan krijgen.

Onderzoek/ behandeling

Na aanmelding volgt een uitgebreid intakegesprek met ouders en kind. Hierin wordt de hulpvraag inventariseerd en krijgt u vragen over het plassen, het poepen, het eet- en drinkgedrag van uw kind, de toilethouding, het motorisch functioneren en de alghele ontwikkeling van uw kind. Vervolgens wordt via een lichamelijk onderzoek gekeken naar het algemeen motorisch functioneren van uw kind en volgt het specifieke kinderbekkenfysiotherapeutisch onderzoek, waarbij gekeken wordt naar de bekkenbodemfunctie.

De kinderbekkenfysiotherapeut bespreekt de bevindingen en stelt een behandelplan op. De behandeling zal zoveel mogelijk op een speelse en stimulerende manier gebeuren in onze praktijkruimten.

De kinderbekkenfysiotherapeut van Praktijk Fysiotherapie is B.I.G. geregisteerd, lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Kinder- en Jeugdgezondheidszorg (NVFK) en opgenomen in het Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF). Kinderbekkenfysiotherapie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekering. De kinderbekkenfysiotherapie is rechtstreeks toegankelijk via de Directe Toegankelijkheid Fysiothearpie, er is geen verwijzing nodig van een huisarts en/of specialist. Zie voor verdere informatie over verwijzing en/of vergoeding het kopje Verwijzing/ vergoeding bij kinderfysiotherapie.

Wanneer naar een kinderbekkenfysiotherapeut?

Voorbeelden van indicaties die in aanmerking komen voor kinderbekkenfysiotherapie:

  Urine-incontinentie
  Erg vaak moeten plassen
  Bedplassen
  Blaasontstekingen
  Fecale incontinentie/ poep vegen in de onderbroek
  Angst om te plassen of te poepen
  Obstipatie (verstopping)
  Diarree
  Buikpijn, verminderde eetlust, lusteloosheid
  Bedplassen
  Incontinentie bij (pervasieve) ontwikkelingsstroornissen (ADHD/ PDD-NOS)

Specialist

Vanessa van Dieren

Heeft u klachten?

Wees er dan op tijd bij en maak een afspraak.
 

AFSPRAAK MAKEN

Contact

Praktijk Fysiotherapie
Veldkamp 77
7971 BX Havelte

0521 34 20 83


(Gelieve te bellen tussen 08.00 - 12.00 uur)
Wat vliegt de tijd!!!

Wat vliegt de tijd!!!

Geplaatst op: 2022-01-24

1 Januari 2022 waren wij met de praktijk alweer een jaar onderweg op onze nieuwe locatie in de Veldkei. En wat zijn wij er blij mee. Alles lekker fris, schoon en ruim opgezet. Drie behandelkamers, een kantoor en e...

Lees meer Meer nieuws
  • Ik merkte gelijk dat de druk van spieren af ging. Ik heb een paar dagen later de wedstrijd kunnen uitspelen zonder problemen.

    Alberto, rugblessure
  • Dankzij de deskundigheid van deze specialisten kon de problematiek van mijn dochter worden ontdekt en behandeld.

    Karin, slaapproblemen
  • Binnen 2 dagen geholpen voor mijn lage rugklachten met goed resultaat. Een dag later ging het lopen al een stuk makkelijker.

    Manon, rugblessure

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.