Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en bewegingen te verbeteren. Het is een specifieke methode van onderzoeken en behandelingen die bijzonder geschikt zijn bij pijn en bewegingsklachten die voortkomen uit de wervelkolom.

De behandeling

De behandeling heeft tot doel de functie van de gewrichten, de houding en de beweging te verbeteren. Dit gaat door middel van specifieke bewegingen in de gewrichten. De therapeut probeert vastzittende bewegingen te herstellen of een teveel aan bewegingen te stabiliseren middels training. Soms vult de therapeut de behandeling aan met manipulaties. Dit wordt in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd. De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij kan een knappend geluid ontstaan wat over het algemeen niet pijnlijk is.

Specialisten

Martijn Mattijssen en Robert Vukmanic

Heeft u klachten?

Wees er dan op tijd bij en maak een afspraak.
 

AFSPRAAK MAKEN

Contact

Praktijk Fysiotherapie
Veldkamp 77
7971 BX Havelte

0521 34 20 83


(Gelieve te bellen tussen 08.00 - 12.00 uur)
Wat vliegt de tijd!!!

Wat vliegt de tijd!!!

Geplaatst op: 2022-01-24

1 Januari 2022 waren wij met de praktijk alweer een jaar onderweg op onze nieuwe locatie in de Veldkei. En wat zijn wij er blij mee. Alles lekker fris, schoon en ruim opgezet. Drie behandelkamers, een kantoor en e...

Lees meer Meer nieuws
  • Ik merkte gelijk dat de druk van spieren af ging. Ik heb een paar dagen later de wedstrijd kunnen uitspelen zonder problemen.

    Alberto, rugblessure
  • Dankzij de deskundigheid van deze specialisten kon de problematiek van mijn dochter worden ontdekt en behandeld.

    Karin, slaapproblemen
  • Binnen 2 dagen geholpen voor mijn lage rugklachten met goed resultaat. Een dag later ging het lopen al een stuk makkelijker.

    Manon, rugblessure

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.