Oefentherapie

In tegenstelling tot vroegere tijden is rust niet langer de enige manier om te herstellen van een blessure of operatie. Uit onderzoek is gebleken dat doelgerichte en juist gedoseerde oefentherapie bijdraagt aan een sneller herstel en het lichaam beter in balans kan brengen.

Afhankelijk van de klacht en oorzaak van de klacht, is oefentherapie een middel dat kan worden ingezet. U wordt dan begeleid door een (oefen)therapeut die kennis heeft van vele takken van sport en natuurlijk van het menselijk lichaam.

In veel gevallen leidt een blessure tot een disbalans in het lichaam waarbij andere klachten kunnen ontstaan. Binnen de oefentherapie proberen we deze disbalans op te heffen en de natuurlijke balans van het lichaam te herstellen.

Veiligheid en trainen binnen de lichamelijke mogelijkheden van de patiënt staan uiteraard altijd voorop.

Sportgerichte oefentherapie

Naast oefentherapie voor de reguliere patiënt, behandelen we ook (top)sporters met blessures waarbij oefentherapie een bijna vanzelfsprekend middel is. Er wordt,  afhankelijk van de blessure, een programma opgezet waarbij de sporter binnen de grenzen van zijn/haar mogelijkheden naar het oude sportersniveau wordt begeleid. Inmiddels zijn er goede samenwerkingsverbanden met VV Havelte en de Tennisvereniging Havelte.

Specialisten

U kunt bij alle therapeuten terecht voor oefentherapie.

Heeft u klachten?

Wees er dan op tijd bij en maak een afspraak.
 

AFSPRAAK MAKEN

Contact

Praktijk Fysiotherapie
Veldkamp 77
7971 BX Havelte

0521 34 20 83


(Gelieve te bellen tussen 08.00 - 12.00 uur)
Wat vliegt de tijd!!!

Wat vliegt de tijd!!!

Geplaatst op: 2022-01-24

1 Januari 2022 waren wij met de praktijk alweer een jaar onderweg op onze nieuwe locatie in de Veldkei. En wat zijn wij er blij mee. Alles lekker fris, schoon en ruim opgezet. Drie behandelkamers, een kantoor en e...

Lees meer Meer nieuws
  • Ik merkte gelijk dat de druk van spieren af ging. Ik heb een paar dagen later de wedstrijd kunnen uitspelen zonder problemen.

    Alberto, rugblessure
  • Dankzij de deskundigheid van deze specialisten kon de problematiek van mijn dochter worden ontdekt en behandeld.

    Karin, slaapproblemen
  • Binnen 2 dagen geholpen voor mijn lage rugklachten met goed resultaat. Een dag later ging het lopen al een stuk makkelijker.

    Manon, rugblessure

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.