Ontwikkelingsgerichte zorg met het ToP Programma®

Het ToP programma steunt ouders gedurende een jaar na thuiskomst om met plezier en zelfvertrouwen de ontwikkeling van hun vroeggeboren kind te begeleiden.

Wat is ToP?

ToP staat voor Transmurale Ontwikkelingsondersteuning voor Prematuur geboren kinderen en hun ouders. Het ToP programma ondersteunt u en uw vroeggeboren kind na ontslag uit het ziekenhuis. Met als doel dat u met plezier en zelfvertrouwen de vroege ontwikkeling van uw baby kunt begeleiden.

Het ToP programma is opgezet door, en wordt gecoördineerd vanuit, het Expertisecentrum Ontwikkelingsondersteuning Prematuren (EOP-nl), dat gevestigd is in het Amsterdam UMC, lokatie AMC. Dit Expertisecentrum werd opgericht om de ontwikkeling van het prematuur geboren kind en het welzijn van de vroeggeborene en zijn/haar ouders na ontslag uit het ziekenhuis te bevorderen.

Voor wie?

Het ToP programma is een preventief programma. Dit betekent dat het ToP programma wordt aangeboden aan alle baby’s die zijn geboren vóór 32 weken zwangerschap en/of een geboortegewicht hebben onder de 1.500 gram. Dus óók als het bij ontslag goed gaat met uw kind kunt u uw kind aanmelden voor het ToP programma.

Praktische informatie

Het programma wordt uitgevoerd door Vanessa van Dieren. Zij komt bij u thuis. Vanessa is kinderfysiotherapeut en heeft een aanvullende opleiding gevolgd in het begrijpen van de ‘lichaamstaal’ van jonge kinderen. Die lichaamstaal bestaat uit gedrag waarmee jonge kinderen hun interesses, mogelijkheden en behoeftes aangeven. Samen kijkt u naar het gedrag van uw baby: waar is mijn kind aan toe, wat kan mijn kind zelf en wat doet het om dat te bereiken, waar heeft hij/zij hulp bij nodig en hoe kan ik die hulp geven. Uw hulpvraag staat daarbij centraal. De ondersteuning die gegeven wordt betreft dus geen vaste oefeningen, maar wordt bepaald door de keuzes die passen bij u, uw kind en uw gezin.

Het eerste huisbezoek vindt plaats in de eerste weken na ontslag. Het programma eindigt rond het eerste levensjaar van uw kind. Het totale aantal huisbezoeken is 12 keer. Alle afspraken worden in goed overleg met u gemaakt.

Kosten/aanmelden

Het ToP programma is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekeraars. Er zijn daarom geen kosten verbonden aan deelname. Wij vragen u wel om gedurende de periode dat u ondersteuning krijgt enige vragenlijsten in te vullen. Deze informatie wordt gebruikt om het ToP programma nog beter af te stemmen op de behoeften van u en uw kind.

Meer informatie over het ToP programma vindt u via www.top-eop.nl.

 

Contact

Praktijk Fysiotherapie
Veldkamp 77
7971 BX Havelte

0521 34 20 83


(Gelieve te bellen tussen 08.00 - 12.00 uur)
Wat vliegt de tijd!!!

Wat vliegt de tijd!!!

Geplaatst op: 2022-01-24

1 Januari 2022 waren wij met de praktijk alweer een jaar onderweg op onze nieuwe locatie in de Veldkei. En wat zijn wij er blij mee. Alles lekker fris, schoon en ruim opgezet. Drie behandelkamers, een kantoor en e...

Lees meer Meer nieuws
  • Ik merkte gelijk dat de druk van spieren af ging. Ik heb een paar dagen later de wedstrijd kunnen uitspelen zonder problemen.

    Alberto, rugblessure
  • Dankzij de deskundigheid van deze specialisten kon de problematiek van mijn dochter worden ontdekt en behandeld.

    Karin, slaapproblemen
  • Binnen 2 dagen geholpen voor mijn lage rugklachten met goed resultaat. Een dag later ging het lopen al een stuk makkelijker.

    Manon, rugblessure

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.